In deze video behandel ik 10 feiten en fabels over voeding. Onder andere over hoe gezond brood en melk is, of zoetstoffen slechter zijn dan suiker en of elke dag een ei eten kwaad kan.

Video over minder brood eten: http://www.optimavita.nl/afvallen-2/is-koolhydraatarm-dieet-gezond-minder-brood/

Artikel over vitaminetekort: http://www.optimavita.nl/voeding/de-meest-voorkomende-tekorten-in-vitamines-en-mineralen/

Meer video’s over afvallen: https://www.youtube.com/playlist?list=PLtWw9if6au3w3r8Sc27LP-0InfjONQqx4

Recepten: https://www.youtube.com/playlist?list=PLtWw9if6au3yPXr6lia43SDZuaWrKD8_H

Blog: http://www.optimavita.nl
Facebook: http://www.facebook.com/optimavita
Instagram: http://www.instagram.com/optimavita/

Abonneren op mijn kanaal: http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=marloesoptimavita


  19 replies to "10 Feiten en Fabels over Voeding – Brood, melk, ei en citroenzuur…"

  • Rosanna Klinkenberg

   Ik vind het goed hoor maar melk hoort eigenlijk voor een klein kalfje bestemd te zijn die na drie maanden al een koe moet zijn. Hoe reageert je lichaam daarop dan? Ik drink ook melk dus dit is geen haat hoor

  • Paulien Smit

   Volle Melk producten bevatten wel veel verzadigd vet dus het is niet alleen voor het letten op calorieën goed om voor mager te kiezen.

  • Paulien Smit

   Vaak wordt het advies gegeven om 3-4 eiren per week en 4-5 voor vegetariërs. Het lijkt mij dat 7 eiren per week wel wat veel zijn in verband met cholesterol /verzadigd vet.

  • Aboe wa Oem Yousra djelna ابو و ام يسرى ديلن

   @Optima Vita en appelazijn?

  • fred baksteen

   Wat een gezwets, blijf lekker melk drinken en graan producten gebruiken als je op langere termijn problemen wil krijgen

  • Esmee Stuijt

   Marloes ik leer zo veel van u!

  • sabrina sahebzadah

   Hoi, ik ben 12 jaar en ben 1m65 en weeg 48, is dit gezond?

  • imen m

   Ik hou van je videos!

  • InvincibleTuber

   Over light producten heb je het niet echt goed maar verder toffe video!

  • Sarahtje

   Is tijgergrijs brood ook goed ? Is dit een dikmaker

  • Chanel van Os

   Jou video's helpen mij heel erg! Ga zo door!

  • Jacomina Johanna

   Ik eet elke dag 2 eieren omdat er veel andere dingen zijn die ik niet eet (geen kaas, en vlees etc).Mijn cholesterol is prima. Is er dan een andere reden om dat niet te doen?

  • lydia antuma

   Hey hallo! Ik vroeg me af: gaan er calorieën en of voedingsstoffen verloren bij koken of bakken? Hoe kan je dan goed bijhouden? En wat vind je van Stevia als zoetstof?

  • Tetske vb

   Hoi, werkt komijnzaad nou echt voor vetverbranding?

  • Kim Sengers

   Ik merk dat steeds meer kinderen bij mij op het werk lactose intolerant zijn. Is het zo dat wanneer de ouders weinig tot geen zuivelproducten binnenkrijgen het kind daardoor automatisch lactose intolerant is? Vroeg mij af of dit zo werkt.. wij eten namelijk zelf ontzettend veel zuivelproducten en vinden het ook heel lekker dus vandaar mijn vraag of dat ermee te maken heeft of je kind dan wel of niet intolerant zou kunnen zijn

  • Rowena Bos

   Aspartaam is geen stof wat je lichaam nodig heeft. In bv honing zitten wel goede stoffen. Het is een suiker. Maar hiervan piekt je suikerspiegel minder dan dat witte goedje zeg maar. Ik raad je aan om eens in Paleo te verdiepen. Hiervan ben ik gezonder geworden. Al mijn klachten en kwalen zijn weg. En heb meer energie. En de wetenschap tja… daar kan ik een boek over vol schrijven. Die gaan hand in hand met de politiek en big pharma en maken ons zo ziek mogelijk. Hun willen ook brood op de plank. Anyway: bijna alles wat je in de natuur vind is gezond. En waar een witjas aan te pas komt is ongezond. Feit!

  • lydia antuma

   Leuke video: ik vroeg me nog wel af: ik heb een keer gelezen dat zoetstoffen in je lichaam wel zorgen voor insuline aanmaak. Als er dan geen echt suiker komt, is er een teveel aan insuline en dit wordt weer omgezet in vet. Het boek concludeerde daarmee dat zoetstoffen even slecht waren als suiker. Is dit waar?

  • Anouck Lopulissa

   Ik vroeg me af of je die wedstrijd voor vloggers nog had gewonnen waar je je volgers vroeg te stemmen… of heb ik die volg gemist? Ik gunde het je zo namelijk….!

  • Roosmarijn Bleumer

   Jammer dat je praktijk in Groningen zit, zou graag voedingsadvies van je willen! 🙂

Comments are closed.