Ik bespreek 20 feiten en fabels over afvallen, voeding en sporten met je, uit mijn ervaring en kennis als diëtist. Abonneer gratis: http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=marloesoptimavita

Artikel, is pasta gezond: https://www.optimavita.nl/voeding/is-pasta-gezond/

Meer vraag maar raak: https://www.youtube.com/playlist?list=PLtWw9if6au3zhRMNX6Ho9V2-MArYL2IgY
What I eat: https://www.youtube.com/playlist?list=PLtWw9if6au3xRCM-PffTSWncO5c3Szubo

Blog: http://www.optimavita.nl
Facebook: http://www.facebook.com/optimavita
Instagram: http://www.instagram.com/optimavita/

Abonneren op mijn kanaal: http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=marloesoptimavita


  22 replies to "20 Feiten en Fabels over Afvallen, Voeding & Sporten // OPTIMAVITA"

  • Brenda Andriese

   Dank je wel!

  • Hameed Ghousi

   wat een superrrrrrr leuke video informatieve video dankje voor de toelichting wat fijn zeg@!😀😙
   ff een vraagje wanneer komt de video van afvallen en bevalling? g😁😀

  • Francesca d W

   Hoi Marloes! Wat een super leerzame video! 🙂 ik heb m naar mn man en familie gestuurd.

   Ik heb een vraag:
   Mijn man en ik gebruiken nu een aantal jaar anti-depressiva. Ik heb aan mn psychiater gevraagd of het kan dat ik zo enorm ben aangekomen sinds ik die medicijnen gebruiken. Maarliefst 20(!) kilo. Hij vertelde me dat dat inderdaad goed zou kunnen omdat je stofwisseling veranderd en je later een vol gevoel krijgt waardoor je meer gaat eten.
   Mijn man loopt 3x per week hard, fietst naar zn werk (1 uur per dag) eet op zn werk veel groente en fruit, wat brood met mager beleg en thuis eten we gevarieerd en kleinere porties. Hij zit ontzettend met zn gewicht maar doet er (volgens mij!) alles aan om af te vallen. Hij kan helaas niet van zijn medicijnen af, dat is helaas geen optie. Hij is 1,88 m, 110 kg en heeft een brede bouw.
   Weet jij misschien wat we hieraan zouden kunnen doen? Mij stoort het totaal niet dat hij wat zwaarder is maar hij zit er zelf zo mee..
   Heel verhaal haha!
   Heb je misschien tips?

   Liefs Francesca

  • join4joy

   Goede video nog steeds nieuwe dingen gehoord en geleerd. Ik moet wel wennen aan de achtergrond. Ik ben benieuwd of olaf ook is mee verhuisd.😁

  • T. Ak

   Was jij vandaag in Duitsland?

  • Sara yazdani

   Je bent tof thx voor dit leuke video.
   Kun je info over afvallen en eten tijdens overgang geven.🙏😍

  • Feline van den Berg

   Waar zijn je mooie krullen!?

  • Valet

   Hoi Marloes, superrr video weer bedankt! Heb jij toevallig ook ergens weekmenu’s (voor de basis, afvallen o.i.d?)
   Groetjes!

  • Nergis Tasdemir

   Een abonee erbij🖤💛❤

  • Mariska

   Met punt 17 heb ik andere ervaringen. In mijn pubertijd was ik te zwaar, ik liep bij een diëtist en moest steeds minder eten om af te vallen. En ik ad echt minder, ik sloeg maaltijden over en haalde deze niet in (Dit deed ik stiekem, ik ontwikkelde namelijk een eetstoornis). En als nog kwam ik aan, omdat mijn lijf op noodstand stond en als ik wat ad het meteen opging slaan. Vervolg, geen energie voor de rest van mijn lijf dus haar uitval en ik werd niet meer ongesteld. Pas toen ik een andere diëtist kreeg en ze zei dat ik mocht eten wat ik wilde viel ik af.. Had ik zin in een appel ad ik een appel had ik zin in chocolade ad ik dat. Ik ad wat ik wilde en leerde mijn lijf eindelijk kennen. Dus dat het een fabel is dat je onmogelijk kan aankomen van te weinig eten klopt na mijn ervaring gewoon niet

  • lieve317

   zou je een keer een video willen maken die wel wat diepgaander is? ik denk dat er vast nog wel anderen zijn die het leuk vinden om dat een keer te zien:)

  • Carmilla Wentink

   Hoi Marloes, ik moest juist aankomen i.p.v. afvallen. Ik zit alleen met een probleem dat ik PDS heb en heel snel vol zit. Vooral van avondeten. Ik kan hierbij ook niet goed tegen zuivel of soja.. heb jij misschien een aantal tips van producten waar je minder vol van zit? En kan het zijn dat ik door ondergewicht een overgevoeligheid voor zuivel heb gecreeerd?

  • Fürüzan Kartal

   Ik ben nu op een goeie pad bezig met afvallen, ik heb mijn grens op 1250 calorieën liggen. Al moet ik wel zeggen dat ik maar niet afval, zou ik advies hierop kunnen krijgen?! 🙂

  • J sbt

   Leuke video. Interessant!!
   Wat is een gezond afvalgewicht per maand? Mijn mening is dat dit misschien wel een jaar kan duren, kleine beetjes per keer…

  • Moniek De Roo

   Ik kom echt heel moeilijk aan. Wat ik ook eet ik blijf slank

  • Harma Makkes

   De boeken van internist Hanno Pijl zijn zeer interessant en de afleveringen van “broodje gezond” elke avond”. De feiten en onzin komt daar goed aan bod.

  • Moniek De Roo

   Ik denk heel vaak tijdens deze video: MAAR HET IS GEWOON VEEL LEKKERDER

  • Sarpop7777

   Wat leuk als je eigen vraag beantwoord word ! Het was die over de koffie met betrekking tot buik vet. Dit kwam voorbij in de serie topdokters België daar zei een sport deskundige dit tegen de dokter die bij haar sporte. Dus vandaar

  • Sonja Van den bergh

   Dank je Marloes,om duidelijk te maken dat je inderdaad van medicatie kan bijkomen.
   Vele mensen geloven dit niet en toch is het spijtig genoeg wel zo……..

  • Fenikslied - Wendy Chara

   Hoi Marloes, bedankt voor deze interessante video! Ik heb even een vraagje. Ik ben 3 jaar geleden begonnen met zowel een anti-psychotica als een anti-depressiva die als bijwerking gewichtstoename hadden. Ik ben toen in 3 maand tijd 15 kilo aangekomen en dit is steeds verder toegenomen in de 2 jaar dat ik het geslikt heb. Nu ben ik een jaar van deze medicatie af en heb ik samen met mijn diëtiste al veel geprobeerd om af te vallen, maar het lukt gewoon niet. Ik heb namelijk het probleem erbij dat ik ook pds heb en daardoor niet tegen bepaalde soorten natuurlijke suikers (fodmaps) kan en niet tegen harde vezels die bijv. in volkorenproducten of psyliumvezels zitten. Hierdoor krijg ik bijna geen natuurlijke suikers binnen en hiervoor in de plaats eet ik meer eiwitten om zo aan energie te komen. Ik heb een poosje vegetarisch gegeten, wat resulteerde in veel te weinig energie binnen krijgen en dus in een paar weken tijd wel 10 kilo af vallen, maar zodra ik weer vlees ging eten kwam het er direct weer bij aan. Ik sport 1 tot 2 keer in de week, wandel bijna elke dag wel en ik werk 2 dagen per week in de bediening waarbij ik dus ook veel beweeg. Ik begin nu eigenlijk een beetje radeloos te worden en mijn diëtiste weet ook niet meer zo goed wat we kunnen doen zodat ik gewicht verlies. Heb jij misschien nog een idee wat ik zou kunnen proberen? Alvast bedankt voor je antwoord!

  • Bob Wood

   Zou je iets over lipodeem en een passend eetpatroon kunnen doen.

  • Maory

   Ik ben benieuwd naar je kijk op intermitent fasting. Ik hoor steeds meer mensen die op bepaalde dagen en tijden vasten om af te vallen. Ik doe het af en toe ook. Wat is jouw kijk hierop?

Comments are closed.