5 Tips om buikvet te verliezen! Snel en gezond vermageren.

https://thehungryelite.com/blogs/afvallen/5-tips-om-buikvet-te-verliezen

Overtollig buikvet is voor veel mensen een probleem. Gelukkig zijn er genoeg verschillende dingen die gedaan kunnen worden om buikvet te verliezen. Eigenlijk gaat het om vet verliezen in z’n geheel, omdat plaatselijk vet verliezen niet bestaat. Je zult nooit iemand tegenkomen met behoorlijk overgewicht en tegelijkertijd een platte buik.

Hieronder volgen 5 tips om snel vet te verliezen, waardoor je dus ook snel je buikvet kwijtraakt. Pas ze alle 5 toe voor optimaal resultaat!

Tip #1. Voedingswaarde etiketten lezen
Vooral bij producten waarvan je niet zeker weet hoe gezond of ongezond ze zijn is het verstandig om vóór aankoop even op de voedingswaarde etiket te lezen hoeveel calorieen, verzadigde vetten en koolhydraten erin zitten. Zo kun je zien of de hoeveelheid calorieën bij je nieuwe plan passen en is het verstandig om de verzadigde vetten + koolhydraten (met name suikers) zo laag mogelijk te houden om snel vet te verliezen.

Tip #2. Geen koolhydraten in de avond eten
Er zijn momenten dat de energie die koolhydraten bieden goed gebruikt kunnen worden zoals bijvoorbeeld in de ochtend, omdat je nog een hele dag te gaan hebt of vóór een lange intense training, maar dat geldt niet voor de avonduren. Vandaar dat je de koolhydraten in de avonduren het beste minimaal kan houden, tenzij je iemand bent die juist in de nacht werkt en traint. Koolhydraten bieden energie, maar als die energie niet gebruikt gaat worden veranderd het in vetopslag.

Tip #3. Investeren in slaap en stressvermindering
Een gebrek aan slaap en teveel stress laat je lichaam het hormoon cortisol aanmaken en cortisol helpt het lichaam om makkelijker en sneller vet op te slaan. Ook is je concentratie en welzijn een stuk minder als je slaaptekort en stress hebt waardoor je meer moeite krijgt om gedisciplineerd te blijven en meer moeite krijgt om de enthousiasme voor vet verliezen te behouden.

Tip #4. Vermijd frisdranken en vruchtensappen
Vooral beginners in het proces van afvallen maken weleens de fout door wel te starten met gezond eten, maar vervolgens toch veel suikers binnen krijgen door frisdranken en vruchtensappen te drinken. Om snel vet te verliezen is het ideaal om water te drinken. Ook koffie of thee zonder suiker is prima en erg behulpzaam.

Tip #5. Calorieën verbranden op leuke manieren
Door leuke activiteiten te kiezen om calorieën te verbranden wordt het proces makkelijk en lang vol te houden, waardoor je dus meer en constante resultaten blijft boeken. Als je bijvoorbeeld van zwemmen houdt kun je dat beter als een manier van sport gebruiken dan hardlopen of iets dat je niet graag doet.

Ook met uitstapjes kan je bijvoorbeeld kiezen om te gaan bowlen of te gaan dansen in plaats van film te gaan kijken. Zo beleef je dezelfde hoeveelheid plezier, maar helpt het je toch om sneller van het vet af te komen omdat je simpelweg meer calorieën aan het verbranden bent.

Schrijver/presentator:
Badreddine Boutaybi
https://thehungryelite.com/pages/fitness-coach-badreddine-boutaybi