Bobbels na een filler behandeling
http://www.dokterfrodo.nl/bobbels-na-fillers

Als cosmetisch artsen zien wij nagenoeg geen complicaties. Een van de redenen hiervoor is dat tegenwoordig de meeste cosmetisch artsen hyaluronzuur gebruiken als filler. Hyaluronzuur is oplosbaar met hyason. Gaat er dus iets mis, dan kunnen we het ‘gemakkelijk’ oplossen.

Wanneer je het gaat hebben over het krijgen van bobbeltjes na een filler behandeling moet je dus eerst onderscheid maken tussen twee type fillers.

Ten eerste heb je PERMANENTE FILLERS, deze werden VROEGER veel gebruikt en geven redelijk veel problemen met bobbels. Omdat de fillers permanent zijn, zijn de bobbels die deze kunnen geven ook permanent. De enige optie om deze te verwijderen is met een chirurgische ingreep, deze voeren wij niet uit in onze kliniek.

Een tweede type filler, die wij in onze kliniek gebruiken, zijn de HYALURONZUUR fillers. Dit zijn fillers die bestaan uit een stofje wat van nature in het lichaam voorkomt en hiermee de kans op bijwerkingen enorm verkleint. Toch bestaat er een kleine kans op het ontwikkelen van bobbeltjes. Wanneer het bobbeltje pijnlijk aanvoelt is het vaak een blauwe plek, deze is meestal niet eens aan de buitenkant te zien. Een blauwe plek verdwijnt vanzelf.
Een niet pijnlijk bobbeltje is vaak door hyaluronzuur zelf. Zo’n bobbeltje is dan GOED OP TE LOSSEN met hyaluronidase. Dit is een soort tegenmiddel van hyaluronzuur wat betekend dat wanneer je dit inbrengt bij een bobbeltje of een andere plek waar een ongewenste hyaluronzuur filler zit deze filler oplost. Dit in tegenstelling tot de permanente fillers waar niks meer aan gedaan kan worden na het plaatsen. Een ander zeer zeldzaam type bobbeltje is een granuloom. Een granuloom is een ontstekingsreactie op een vreemde stof, deze reactie wordt bijna nooit gezien bij fillers van het merk Juvéderm. Maar wanneer dit toch ontstaat is dit ook te verhelpen met hyaluronidase, het tegenmiddel.

Kortom een bobbeltje na een filler behandeling met hyaluronzuur is zeldzaam. Maar wanneer dit toch ontstaat gaat dit vanzelf over of is dit makkelijk te behandelen.

Dit in tegenstelling tot de complicaties van plastisch chirurgen, die vaak verderstrekkende gevolgen hebben.

Voor meer informatie zie een van onze andere video’s over fillers of bezoek onze website.
http://www.dokterfrodo.nl/bobbels-na-fillers

—-
Gerelateerde video’s
Fillers:
Hyaluronidase:
Juvéderm:
Bobbels lip:
Hyaluronzuur:
—-
Website: http://www.dokterfrodo.nl/fillers
Facebook: https://www.facebook.com/Dokter.Frodo.Gaymans
Twitter: https://twitter.com/dokterfrodo

—-
Kliniek Dokter Frodo
Amsterdam

Complicaties cosmetisch artsen
Complicaties bij niet plastisch chirurgen