INGREDIENTEN (VOOR 10-12 BARS)
Ingrediënten voor de crunchy basis 350 gram biologische pindakaas
100 milliliter ahornsiroop
1 theelepel vanille extract 100 gram hennepzaadjes 150 gram gepofte rijst

Ingrediënten voor de chocolade-topping
195 gram pure chocolade van The Happiness Chocolate Factory (oranje reep ‘pure chocolade met amandelboter’) of pure chocolade naar keuze: in dat geval heb je nog 2 eetlepels amandelpasta of pindakaas nodig (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE
Crunchy basis:
1) Voeg alle ingrediënten voor de crunchy basis – behalve de gepofte rijst – in een keukenmachine bij elkaar en meng het een paar seconden tot het een glad mengsel vormt
2) Schep het mengsel als het klaar is in een kom en roer er dan pas de gepofte rijst doorheen – als je deze tijdens het blenden al toevoegt gaat de crunchy structuur verloren en dat is zonde. De Crunchy Basis is nu klaar en je kan er qua vormen mee variëren met wat je aan bakblikken in huis hebt: als je bijvoorbeeld een ronde taartvorm gebruikt kan je het recept hier in bereiden en de taart later in taartpuntjes snijden.
3) Vul de taartvorm of muffinvormpjes tot ongeveer de helft met de crunchy basis.

Chocolade-topping:
4) Breek de chocoladereep in blokjes zodat ze sneller smelten in het pannetje en laat het op een laag vuurtje au bain-marie smelten. Als je een pure chocoladereep hebt zonder amandelpasta kun je nu de twee eetlepels notenboter naar keuze toevoegen voor wat extra smeuïgheid. Roer de chocolade regelmatig door totdat de chocolade helemaal gesmolten is en de chocolade een egale massa vormt.
5) Giet de gesmolten chocolade over de crunchy basis in de vormpjes en laat de taartjes 1-2 uur hard worden in de vriezer en voilà! Zo heb je altijd een lekker en gezond tussendoortje in huis wat je alleen even voor het uitserveren 15 minuutjes op kamertemperatuur hoeft te laten komen, maar ook direct uit de vriezer zijn ze lekker als gezond ijsje!

Eet smakelijk!

*Indien je gebruik maakt van suikervrije chocolade (bijvoorbeeld op basis van kokosbloesemsuiker) dan is het recept ook geraffineerd suikervrij.

#24kitchen: https://www.24kitchen.nl/recepten/chocolade-pindakaasrepen
https://www.instagram.com/thehappinesscafe
https://www.facebook.com/thehappinesscafe
https://thehappinesscafe.nl/