Een lasagne recept, koolhydraatarm én vegan? Deze lasagne met courgette in plaats van lasagnevellen is gemaakt met vegan kaas. Je kunt ook gewone mozzarella gebruiken voor een vegetarisch gerecht.

HOOFDGERECHT – 4 PERS. – 25 MIN. + 30 MIN. OVENTIJD

INGREDIËNTEN
2 tenen knoflook
2 el olijfolie mild
600 g roerbakgroente Italiaans
400 ml Mutti passata gezeefde fluweelzachte tomaten basilicum
400 g vega rulstukjes
10 g verse Italiaanse kruiden
2 courgettes
100 g violife mozzarella

ovenschaal 20 x 30 cm

Groente roerbakken
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en roerbakgroente 5 min. op laag vuur. Haal ondertussen de blaadjes van de kruiden en snijd ze fijn.

Vleesvervanger, kruiden en passata toevoegen
Voeg de kruiden, passata en rulstukjes toe, breng aan de kook en laat zonder deksel op de pan 8 min. koken. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de oven voor op 180 °C.

Courgette lasagne
Schaaf ondertussen de courgettes met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte in lange linten.
Draai telkens een kwartslag. Snijd het binnenste deel (zaadlijsten) wat overblijft in stukjes, schep door de saus en kook mee.

Lasagne in de oven
Vet de ovenschaal in. Verdeel 1/3 van de courgettelinten elkaar overlappend over de bodem en schep daar 1/3 van de saus over. Herhaal tot de courgette en saus op zijn en eindig met de saus.
Verdeel de kaas erover en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

Bekijk het volledige recept: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1192884/courgettelasagne-vegan-en-koolhydraatbewust

Like, follow & share Allerhande:
Facebook: https://www.facebook.com/allerhande
Instagram: https://instagram.com/allerhande
Pinterest: https://www.pinterest.com/allerhande
Youtube: https://www.youtube.com/allerhande