Ik vertel je welke vleesvervangers gezond zijn en welke je beter kunt overslaan. Dit helpt je bij het gezond vegetarisch of vegan eten. Abonneer gratis: http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=marloesoptimavita

Meer testvideo’s: https://www.youtube.com/playlist?list=PLtWw9if6au3w5JWhy85YbiZx9lnXBkCnv
What I Eat: https://www.youtube.com/playlist?list=PLtWw9if6au3xRCM-PffTSWncO5c3Szubo

Blog: http://www.optimavita.nl
Facebook: http://www.facebook.com/optimavita
Instagram: http://www.instagram.com/optimavita/

Abonneren op mijn kanaal: http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=marloesoptimavita


  29 replies to "Vleesvervangers testen – Welke zijn gezond?! // OPTIMAVITA"

  • Britt Koks

   Super fijne video!

  • Horen zien En niet zwijgen

   Er bestaan geen goede vleesvervangers want het is geen vlees , stop met het demoniseren van vleeseters vegaterroristen!

  • Eefje

   Vooral zout is echt wel een ding want dit eten Nederlands over het algemeen nog steeds teveel wel een interresante video ik doe zelf de opleiding food &business en dat met dat rekenen van eiwit kende ik al

  • Laura Noordhuis

   Bedankt voor deze video! Heel leerzaam 🙂

  • Daniella De Jong

   Helemaal top! Bedankt voor deze leerzame video🤗 blijf vooral posten.

  • An Berx

   Hoe denk jij over gistextract?

  • Britt Koks

   Hoihoi, ik heb hier een vleesvervanger waar niks op staat qua mineralen (ijzer) of vitamine (B1 of B12), zit er dan niks van in?

  • H

   Leuke video! Bedankt. Je noemt kort dat niet iedereen het Voedingscentrum als goeie infobron ziet, waarom is dat?

  • kim tiyana

   waarom proef je niet? vind dit niet testen maar jou mening geven

  • Pien van Galen

   Super interessante video! Ik miste alleen een beetje de vergelijking met het echt vleesproduct. Daar gaan de meeste het denk ik automatisch mee vergelijken maar in sommige vleesproducten zit toch ook suiker toegevoegd en is de zout en verzadigd vet hoeveelheid toch ook hoger dan deze richtlijnen? Of niet?

  • Romy Billen

   Hoe komt het dat er in tempeh 5,5g natuurlijke suiker zit, terwijl tofu maar 0,4 g natuurlijke suiker heeft?

  • Heidi Buitendijk

   Wat een goede video! Hier heb ik echt veel van geleerd. Bedankt voor de duidelijke info!

  • Alex v. E.

   B12 is géén dierlijke vitamine…

  • C H

   Extra abonnees is zeker voor jou handig, alleen maar meer geld

  • Sportyf. nl

   Toevallig allebei (de kip en pompoenburger) vegetarische producten die ik standaard elke week eet! 🤗 Super dat je tools meegeeft in plaats van een lijstje te geven

  • Bart van der Laan

   Interessant! Bedankt voor de duidelijke uitleg..

  • Meilute van Dijkhuizen

   Heel fijn dit! Dankjewel!

  • Melanie Huyghe

   Erg interessante video. Ik wist niet wat energiepercent betekende en nu dus wel 🙂
   Ik hou erg van tofu en tempeh. Je kan er alle kanten mee uit als je ze goed op smaak brengt.

  • Emma Riede

   Heb je wel eens zelf pulled pork van jackfruit gemaakt?? Je ziet het steeds vaker op lunch kaarten staan ! Goede vleesvervangers?

  • Lizzy

   Heel fijn dit, heb hem doorgestuurd naar mijn vader die ook vegetarisch eet net als ik. Nu ben ik wel benieuwd hoe goed het echte vlees het dan doet met deze eisen. 🙂 Ik heb de eisen opgeschreven in een word bestandje 🙂 Zo kan ik elke keer als ik er 1 in huis heb ze testen en op een 'goed/fout' lijst zetten voor mezelf.

  • Muizenvilla

   lieve marloes, spreek jij mindfullness in voor therapie? ik herken jou er zo in!! geweldig! je bent top!

  • Cassy

   Wil je weer een keer een ‘what i eat in a day’ video maken?😁🙏🏼

  • Manar Arghidi

   Waar zijn je mooie krullen gebleven ?👩🏼‍🦱👩🏼‍🦱🌸❤️

  • Mathilde

   Fijne video. Wel even een kleine opmerking: B12 is geen dierlijke vitamine. Diëtist Lobke Faasen, NutritionFacts.org en de WHO hebben makkelijk toegankelijke bronnen, maar ook wetenschappelijk artikelen die de oorsprong en 'inhoud' van Vit B12 beter toelichten.

  • Willemieke

   Wat een superfijne en leerzame video, dankjewel! Wat ik me nog wel afvraag; ik vind de ''eisen'' van het voedingscentrum best streng, als je het vergelijkt met vlees. Tartaar wordt bijvoorbeeld als mager bestempeld, maar zit vaak wel meer dan 2,9 gram verzadigd vet in. Daardoor voelt het vergelijken een beetje ''scheef''.

  • N K

   Leuke video! Erg interessant☺️ Zou je een keer een video over shakes willen maken. En of je er ook van kan afvallen of alleen spier massa op kan bouwen😊

  • Nikki

   Hoi Marloes, ik twijfel vaak of ik niet teveel soja binnenkrijg vanwege de fyto-oestrogenen die erin zitten bij gebruik van tofu, tempeh en andere sojaproducten. Hoe denk jij over het gebruik van sojaproducten en blootstelling aan fyto-oestrogenen?

  • B K

   Waarbij ligt de tofu in de Lidl? Ik heb laatst toevallig een keer gezocht en deze niet kunnen vinden! Misschien is deze ook wel niet in mijn filiaal 🙂

  • Marcella Schippers

   Is weer een leuke video!! En heel interessant. Bedankt😘👍

Comments are closed.